משלוח מהיר עד הבית חינם בהזמנה מעל 200 ₪
לירן ווקנין

לירן ווקנין

מנהל VITEV ISRAEL וחובב מים מושבע

פרק 6 – נוגדי חמצון – חיוניים לחיים בריאים?

מקרם אנטי אייג'ינג וכדורי ספירולינה ועד למים עשירים בנוגדי חמצון – נוגדי החמצון (אנטי-אוקסידנטים) הם הטרנד החם לשוחרי הבריאות והמראה הצעיר


נוגדי חמצון הם מולקולות המצויות בתאים ומונעות מהרדיקלים החופשיים ליטול אלקטרונים ולגרום נזק. נוגדי חמצון הן מולקולות שמסוגלות לתת אלקטרון לרדיקל חופשי מבלי להתערער בעצמן, ובכך לעצור את תגובת שרשרת הרדיקלים החופשיים.

בדיוק כמו שסיבים תזונתיים מנקים מוצרי פסולת במעיים, נוגדי חמצון מנקים את פסולת הרדיקלים החופשיים בתאים, נוגדי חמצון ידועים כוללים בטא קרוטן וקרוטנואידים אחרים, לוטאין, רזברטרול, ויטמין C, ויטמין E, ליקופן ופיטונוטריאנטים אחרים.

ישנם שני סוגים של נוגדי חמצון. אלה שאנו צורכים ממקורות חיצוניים ואלה המיוצרים באופן פנימי.

גופנו מייצר בכוחות עצמו מסר מסוים של נוגדי חמצון, אך בכמות לא מספקת להתמודדות עם כמויות הרדיקלים החופשיים הרבים הקיימים הודות לזיהום האוויר, התיעוש והמזון המעובד.

ניתן לספק לגוף נוגדי חמצון איכותיים באמצעים חיצוניים דרך  פירות וירקות טריים, במיוחד בפירות יער, עגבניות, ברוקולי, תרד, אגוזים תה ירוק ועוד. וכן גם באמצעות תוספי תזונה וכן גם באמצעות המים!

כמות הרדיקלים החופשיים והמחמצנים בגוף צריכה להיות זהה לכמות נוגדי החמצון שיכולים לאזן אותם ולשמור על תפקוד רציף ותקין של הגוף. מסיבה זו כאשר הגוף מותקף- ווירוס/ חיידק/ זיהום וכד' כמות נוגדי החמצון הנדרשת היא גדולה בהרבה מהמציאות הרגילה.

למנגנון האיזון של הגוף- הזה קוראים בשפה המדעית REDOX- ובעברית חמזור (חמצון  תגובת חמצון וחיזור ) זהו אחד המונחים החשובים בגוף ובטבע, בכל הקשור לחמצון ונוגדי חמצון. חומר אחד מוסר אלקטרונים, כלומר דרגת החמצון שלו עולה, ואילו החומר השני מקבל אלקטרונים, כלומר עובר חיזור (רמת החמצון שלו יורדת)

בשנים האחרונות התברר יותר ויותר כי גופנו מאזן בעצמו חמצון ונוגדי חמצון. שמתפקדים יחד, כמעט כמו רשת שבה האחד תומך בשני. על מנת שיהיו לנו חומרים מחמצנים שמוסרים אלקטרונים, צריכה להיות בגוף כמות זהה של מחזרים שמקבלים אלקטרונים.  יותר מדי מאחד מהם, יכריח את הצד השני לצאת מאיזון.

הדרך למדוד את האיזון הזה  REDOX במזון או בשתייה שלנו היא על ידי מד שנקרא ORP (Oxidation Reduction Potential) שזה פוטנציאל ה– חִמְזוּר ובזה ניגע בהמשך.

מולקולת מימן – נוגד החמצון החזק ביותר בטבע

למעלה מ -700 מחקרים מדעיים מחקרים מדעיים מראים כי מולקולת המימן (H2) מספקת השפעות בריאותיות ניכרות.

אותה מולקולת המימן שקיימת במים אחראית על אחת התכונות העיקריות של המים והיא לשמש כנוגד חמצון טבעי שמטרתו לייצב את עודף הרדיקלים החופשיים שבגוף.

אותו כח מימן קרוי גם בשם המוכר לנו כpH- או בעברית- ערך הגבה. אותו pH מודד את רמת החומציות שכמו שהבנו קיימת חשיבות גדולה לערך גבוה ממנה במים על מנת לספק להם את נוגד החמצון הטבעי הנחוץ למלחמה בעודפי הרדיקלים החופשיים וההתחמצנות.

שתפו את הפוסט ברשת

Share on facebook
Share on whatsapp
נגישות