משלוח מהיר עד הבית חינם בהזמנה מעל 200 ₪
לירן ווקנין

לירן ווקנין

מנהל VITEV ISRAEL וחובב מים מושבע

פרק 7 – ORP – המדד החשוב ביותר שלא הכרנו

מד ORP מאפשר בצורה מדעית לאבחן האם המים חומציים יותר או חומציים פחות (כלומר נוגדי חמצון) וזהו אחד המדדים החשובים ביותר לבדיקת טריות ואיכות המים


כאשר אנחנו מעוניינים לטהר מים בבריכת שחיה או מי שפכים ומים מזוהמים, נרצה להשמיד את כל היצורים החיים המצויים בהם- ונחמצן את המים ברמה כמה שיותר גבוהה על מנת לטהר את המים

במי השתייה שלנו לא נרצה להיפטר מרכיבים חיוביים- כמו מינרלים/ חיידקים טובים ויוני חשמל שליליים שכבר הסברנו כמה הם חיוניים לגוף ביכולת להעביר את האנרגיה של המים לכל התאים בגוף.

לכן, במי השתיה שלנו, אנו נרצה לראות תוצאה שלילית במדד ה-ORP
שמעיד על יותר חמצון של המים ותכולה של נוגדי חמצון שמאזנים את פעילות החמצן העודף..

*מד ORP נפוץ שמשמש לבדיקת פוטנציאל חמצון המים

מי הברז הרגילים, בקבוקי מים וכד' הם בעלי ORP חיובי שנע בדרך כלל בין 200-400 mV ואפילו עד 500-600 mV בהתאם למיקום הגיאוגרפי.

 מדד ORP שלילי בנוזלים נוכל לראות בחלל הפה, בחלב טרי, במיץ פירות טבעי טרי ובבדיקות דם של אנשים בריאים (וגם ברוק, שתן מי שפיר וכד').

מדד ORP במספר משקאות נפוצים ובסוגי מים שונים

חשוב מאוד לציין כי לא כל נוזל שמכיל ORP שלילי נחשב באופן אוטומטי לבריא ולא כל נוזל עם ORP חיובי נחשב לרעיל. משתנים נוספים כמו מקורו של נוגד החמצון בנוזל יכולים להשפיע על הנתונים הללו וחשוב מאוד לא רק לבדוק את המדד אלא גם את המקור ממנו הוא נובע.

שתפו את הפוסט ברשת

Share on facebook
Share on whatsapp
נגישות